Γάζα: Ισραηλινά πυρά σε Παλαιστίνιους που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια – 104 νεκροί

Εκατόν τέσσερις νεκροί και 760 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του μακελειού στη Γάζα τα ξημερώματα της Πέμπτης, που προκλήθηκε από βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε περιοχή, όπου εκείνη τη στιγμή γινόταν διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των νεκρών από την οδό αλ-Ρασίντ στον κυκλικό κόμβο Ναμπούλσι της πόλης της Γάζας αυξάνει συνεχώς, καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 50 νεκρούς.
Το γραφείο του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «άθλια σφαγή που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής» κατά «ανθρώπων που περίμεναν για φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα Ασράφ αλ-Κούντρα δήλωσε ότι ο αριθμός των τραυματιών και η σοβαρότητα της κατάστασής τους δεν είναι διαχειρίσιμα ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες τραυματίες φθάνουν στο νοσοκομείο αλ-Σίφα.

Το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν της Γάζας παρέλαβε τα σώματα 10 νεκρών καθώς και δεκάδες τραυματίες με τον επικεφαλή του νοσοκομείου Χουσάμ Αμπού Σαφιέγια να δηλώνει άγνοια σχετικά με το «πόσοι τραυματίες βρίσκονται σε άλλα νοσοκομεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαμάς μετά τον σφοδρό ισραηλινό βομβαρδισμό, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών για ανακωχή και απελευθέρωση ομήρων.

«Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από την ηγεσία του κινήματος δεν είναι μια ανοικτή διαδικασία σε βάρος του αίματος του λαού μας», δήλωσε η Χαμάς, αναφερόμενη στους σημερινούς θανάτους, και σημειώνοντας ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για ενδεχόμενη κατάρρευση των συνομιλιών.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε νωρίτερα: «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην περιοχή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί